2015. május 5., kedd

Jézusom! Kik ezek?!

Én 3 éve nem voltam Magyarországon. 3 évvel ezelőtt otthon mindenkit az emberek megbámultak ha nem olyan volt mint az átlagos, a megszokott. Ismerőseim elmondásai alapján azt kell, hogy mondjam bármelyik külföldi országba megyünk azonnal lépten-nyomon akaratlanul is belebotlunk a számunkra "érdekes emberekbe".


Az Egyesült Államokban (de hallottam már Angliából, Kanadából és Németországból is) egyáltalán nem veri ki a biztositékot senkinél, ha valaki pizsamában és köntösben megy ki az utcára akár vásárolni, akár bármilyen ügyet elintézni. Senki nem fogja megbámulni és kigyúnyolni. Igazából senkit sem érdekel mi van rajtad.


Amerikában nagyon nagy divat a hatalmas műköröm. Sőt az egész manikűr-pedikűr egy óriási "biznisz". Itt nagyon kevés olyan ember van, aki nem jár legalább 2 hetente a "Nail salon"ba. Mivel eléggél olcsónak számit, igy már csak a képzelet szab határt, hogy ki milyen szinű, formájú, nagyságú körmökkel büszkélkedik.


Sokszor belefutunk a "lázadó" tipusú emberekbe is. Ezek az emberek igencsak szeretik a feltünő szineket, ruhákat, magukra felhivni a figyelmet. De ez általában ki is merül annyiban, hogy megnézik aztán mindenki folytatja tovább amit egy pillanattal korábban félbehagyott.


Mivel én egy nagyon fázós tipus vagyok, igy számomra mindig a legérdekesebb amikor télen a nagy hidegben rövidnadrágban, sokszor papucsban utazó embereket látok az utcán vagy a metrón. Én nem is értem, hogyan nem érzékelik a hőmérsékletet?

Ezen a kultúrsokkon mindenki át fog esni amint átlépi Magyarország határát, de talán ezek a képek alapján már egy kicsit könnyebb lesz átvészelni a kezdeti "nehézségeket".




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.