2015. november 17., kedd

Fő az egészség!

Tehát mint azt korábban itt irtam, az egész család szépen sorjában lebetegedett, kivéve a babynurset. Hétfőn reggel taknyom-nyálam egyben, maszkal a fejemen megyek be a lakásba és elkezdem késziteni a lányoknak a reggelit, valamint az iskolai felszerelést, mikor jön Lupita a babynurse és szépen dudorászva elővesz egy fűszert a szekrényből, melyből egy keveset egy bögrébe tesz, mézet és forróvizet önt rá és mosolyogva a kezembe nyomja "medicina Judy" szöveggel.


Először nem nagyon akartam meginni, mert gőzöm nem volt róla mi a fenét is akar velem megitatni, mivel ugye Lupita nem beszél angolul, valamint elég fura szine is volt az egész italnak. Nem sokkal később jött is a főnökasszonyom és mondta, hogy igyam meg nyugodtan, Tumericot (vagyis másnéven Kurkumát) adott Lupita. A Tumericnak (mint ahogyan ezt most már én is tudom) köztudottan jótékony hatása van az emberi szervezetre, immunerősitő, valamint rákos betegeknek is gyakran javasolják. Egy teáskanálnyi Tumericot leforrázunk vizzel, mézet adunk hozzá és megisszuk. Izre sem rossz, a méztől kellemesen édes. Lupita például nem is forrázza le, hanem a teáskanálnyi Tumericra simán mézet rak és úgy lenyeli egyben. De állitólag lehet kapni kapszulában is. Viszont nem szabad egy nap csak egy pohárnyival meginni, mert annyira erős fűszerről van szó. 


Majd ezt követően előkapta a hűtőből a gingert (vagyis a gyömbért), letört egy pici daradot (kb. egy ujjpercnyi nagyságot) lereszelte, leforrázta vizzel és bő fél órát állni hagyta. Ezt követően leszűrte, mézet adott hozzá és úgyszint "Judy medicina" szöveggel a kezembe nyomta. Nem volt rossz ize, viszont nagyon erős. Ezt napi 2-3 alkalommal lehet inni. Azt tudtam eddig is, hogy a gingert az ázsiai emberek szeretik rágcsálni, mert szintén jótékony hatása van a szervezetre, gyomorrontás esetén könnyiti az emésztést, de nem tulajdonitottam neki eddig nagyobb jelentőséget.


A köhögést elmúlasztását pedig úgy oldottuk meg, hogy lila-és vöröshagymát főztünk, majd annak a levét ittuk meg. Hihetetlen, hogy az egész család pillanatok alatt helyrejött, és Lupita pedig egyáltalán nem is kapta el ezt az egész nyavaját.

Tisztában voltam eddig is azzal, hogy a natural termékek mennyire jótékony hatással vannak és sokkal hamarabb rendbe teszik az embert, mint a gyógyszerek, de eddig nem igazán foglalkoztam ezzel. Ezek után minden nap megiszok egy pohár Tumeric és ginger teát, hiszen fő az egészség!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.