2016. február 14., vasárnap

Hétvégi állatkerti túra

Tegnap a főnököm, a két gyerek és én elmentünk a Miami Állatkertbe. Én személy szerint egyáltalán nem szeretek állatkertbe járni, mert nagyon sajnálom az ott lévő állatokat. Tisztában vagyok vele, hogy ezek az állatok már fogságban születtek, igy valójában fogalmuk sincs arról milyen lehet a vadonban élni, de rólam tudni kell, hogy hatalmas nagy környezet- és álladvédő vagyok. Mivel dolgoztam a hétvégén, igy muszáj volt mennem.




New Yorkban a Brooklynban található Prospect Park Állatkertbe vittem el egyszer a két kisfiút még 2014-ben, amikor Bronxban dolgoztam. Oda is csak azért mentem, mert a szülő szó szerint zavart a két gyerekkel. Nem is értem miért nem a Bronxi Állatkertbe kellett mennünk, hiszen az csak 15 percre lett volna. 2014 előtt utóljára 2010-ben jártam Nyiregyházán, de akkor 20 perc után elsirtam magamat és közöltem az akkori párommal, hogy én nem vagyok hajlandó maradni annak ellenére, hogy a Nyiregyházi Állatkert elég nagynak számit.


Ha azt vesszük, a Miami Zoo is elég nagy. Az állatoknak van bőven mozgásterük. A New York-i Prospect Park Zoo elég kicsinek számit, nem sok mozgásteret kapnak az állatok. Van egy icipici állatkert a Central Parkban is, de annak én még csak a környékére sem mentem.


A Miami Zoo több részre van felosztva. Rögtön a bejártanál van egy állatsimogató, ahol pónilovak, kecskék találhatóak. Ez után találhatjuk az Ázsia részleget, ahol az Ázsiában őshonos állatokkal találkozhatunk. Engem itt leginkább a Komodo Sárkány érdekelt, mert még élőben egyszer sem láttam.




Ezután következnek az afrikai állatok, összesen 5 gorillája van az állatkertnek. Egyik kedvenc filmem a Gorillák a ködben, gombóc volt a torkomban amikor néztem őket, hogy teljesen másmilyen körülmények között élnek, mint ahogyan valójában kellene.
Ezután következnek az esőerdei állatok és növények, majd végül az Ausztrál élővilággal találkozhatunk. Majd ezzel körbe is jártuk az állatkertet. Persze az állomások között rengeteg kisebb büfével és játszótérrel is találkozhatunk. Van egy csónakázó tó is az állatkert közepén, ahol lehet vizibiciklizni.


Az állatkertben található egy úgynevezett Monorail nevezetű vonat, ami az út felett halad. A vonatnak összesen 4 megállója van. Iszonyatosan lassan megy, igy lehet csodálni a panorámát, és a kabinok nagyon picik. Egy 4 tagú család fér el benne, plusz egy összezárt babakocsi. A Monorail nem ingyenes, 3 dollár 50 centbe kerül a jegy rá.

A 18 hónapos kislány nagyon élvezte a kis kirándulást, vettünk jegyet a zsiráf etetésre is, de annyira hosszú volt a sor, hogy az anyuka úgy döntött inkább majd valamikor máskor visszamegyünk egy hétköznap, amikor nem lesznek olyan sokan, ugyanis ez a jegy a vásárlástól számitott 1 évig érvényes. Aki szereti az állatkertet és egyszer Miami környékén jár, annak javaslom, hogy jöjjön el, mert egy egész napos kikapcsolódás. Nagyon remélem, hogy egy jó darabig nem fog kelleni mennem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.