2015. november 24., kedd

%%%% avagy újra itt a Black Friday!

Holnap Hálaadás Ünnepe lesz az Egyesült Államokban. Ez az az ünnep, amit én egyáltalán nem tartok, és számomra az ünnepek közé sem tartozik. Mindennek történelmi okai vannak, és szerintem ezt a napot egyáltalán nem kéne ünnepelni. De a másik legfontosabb dolog az az, hogy a Hálaadást követő napon, ami minden évben ugye Péntek, Black Friday-nek nevezik. Azért ez a neve, mert ezen a napon a kereskedők tömegesen adnak el árut, ezzel jelentős bevételt termelve. A számlakönyvekben a fekete a nyereség szine a könyvelésben, és ez győzedelmeskedik a piros felett, amely a veszteséget jelenti.


Én amikor 2012 nyarán kijöttem elhatároztam, hogy amint lesz egy kis spórolt pénzem az első dolgom egy új laptop beszerzése lesz. Szeptember vége felé már elérkezettnek láttam az időt, de mindenkitől azt hallgattam, hogy várjak a Black Friday-ig. Fogalmam nem volt róla, hogy mi is az valójában mindaddig amig el nem magyarázták. Mint ahogyan az Amerikában van, itt mindig minden Sale-en, vagyis akción van, de ezen a napon az akciós ár akciós árának az akciós árán kaphatjuk meg a termékeket. Vagyis hisszük ezt mi. Mert bár valóban minden hihetetlenül akciós, de a sok "olcsó" ár miatt sokkal több pénzt költünk el, mint azt egyébként megtennénk. Az Egyesült Államokban Halloween után a reklámok már másról sem szólnak csak a Black Fridayről és a Karácsonyról.


Ezen a pénteken az üzletek már reggel 6 vagy 7 órakor kinyitnak és hihetetlen tömeg várja minden évben a nyitást. Vannak akik a Hálaadási vacsora után azonnal a kiválasztott üzlethez mennek és bizony ott töltik az éjszakát az üzlet előtt a nyitásra várva teljesen függetlenül attól, hogy éppen minuszok vannak. Tavaly New Yorkban volt olyan üzlet, amely már Hálaadás napján este 7 órakor megkezdte az árusitást és egész éjszaka nyitvatartott.

Valójában tudni kell, hogy általában a Black Friday-re meghirdetett árak a teljes hétvégére vonatkoznak, tehát mindent ugyanazon az akciós áron megkapunk még Szombaton és Vasárnap is, már amennyiben marad raktáron az adott termékből. De hát persze, hogy marad, hiszen jön a karácsony. És ez után a hétvége után sem nagyon kúsznak fel magasba az árak. Amerika az eladásról szól. Itt mindig minden akciósan beszerezhető, főleg hogyha van még hozzá kuponunk is, amelyről itt irtam.

Én személy szerint nem vagyok egy nagy költekező, még egyszer sem vettem részt a hires Black Friday tolongáson, és nem is áll szándékomban, az új laptopot 2012 December 23-án vettem. Viszont ami már tényleg kicsit röhejesnek számit az az, hogy Január 1-én már a legújabb nyári kollekciót vásárolhatjuk meg a bikinikből, szandálokból, és ha téli ruhát akarunk venni, azt majd Július közepétől újra kereshetjük a boltok polcain.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.