2021. augusztus 25., szerda

Fedezzük Fel Amerikát - Texas Rejtett Csodái

 Saját tapasztalatból írom, hogy az emberek többségének ha meghallja azt a szót, hogy Texas, azonnal a cowboy-ok, a Ewing család, a rodeók és az olajkutak jutnak először eszébe. Kevesebben vannak azok, akik hallottak, esetleg már fel is fedezték Texas rejtett csodáit. Idén nyáron a férjemmel úgy döntöttünk, mivel nem mertünk még januárban repülőjegyet venni Magyarországra mert nem tudtuk mi lesz, hogy ezen a nyáron Texas rejtett csodáit fogjuk felfedezni.

Nézzétek meg a kirándulásainkról készült videókat is a YouTube csatornámon erre a linkre kattintva, és fedezzük fel Amerikát együtt!




Texas Hill Country-ban Austin és San Antonio között több, mint 3000 barlangot találhatunk, melyből körülbelül 11-12 van megnyitva a nézőközönség számára, ezen kívül találhatunk még víz alatti barlangrendszereket is, mint például a Jákob-kútja, amelyről az általam készített videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg.



Júliusban sikerült ellátogatnunk a Natural Bridge Cavern elnevezésű cseppkőbarlangba is, melyről a videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg. A Natural Bridge Cavern körülbelül fél úton található San Antonio és New Braunfels városa között, melyet 1960-ban 4 egyetemista fedezett fel. A föld tulajdonosa mindaddig amíg a 4 fiatal le nem mászott a nyíláson mit sem sejtett arról, hogy milyen rejtett csodával lehet találkozni a birtokon. A barlangban kb. 20-22 Celsius fok van, de a 80%-os páratartalom miatt sokkal többnek érződik. Ha pedig valaki nem csak a barlangtúrán szeretne részt venni, több, kisgyerekekkel is élvezhető program is megtalálható a parkban. A túrákról, jegyárakról és a többi programról erre a linkre kattintva tudtok tájékozódni. 



Sikerült eljutnunk egy harmadik rejtett csodához itt Texasban, amely nem más, mint Hamilton Pool természetvédelmi terület. Az erről készült videót erre a linkre kattintva lehet megtekinteni



A Hamilton Pool valóban egy csoda, amely mindösszesen 1 órányi útra található New Braunfels városától, amelyet az idő és a természet formált filmekbe illő hellyé. Egy beomlott barlangból kialakult természetes, türkizkék színű medencével találkozhatunk, melyet egy helyi patak táplál egy kis vízesés segítségével. A Hamilton Pool nagyon népszerű turistalátványosság, így ha felkerül a bakancslistánkra, mindenképp időben vegyük meg a belépőt, amely $11/autó + $1 szervíz díj, melyben maximum 8 fő ülhet, valamint a park bejáratánál ezen kívül fejenként $8 is kell fizetnünk pluszban. Napi 2 időpontra lehet venni jegyet, reggel periódusra 9 és 12.30 között, vagy pedig a délutáni periódusra 2 és 5.30 óra között. Mindenképpen csakis a hivatalos website-ról vásároljuk meg a jegyünket, különben nem engednek be, hiszen annyira népszerű hely a medence, hogy nagyon sok csaló szereti átverni az embereket. A hivatalos website linkjét erre ide kattintva találjátok meg. Jelenleg sajnos a medencében fürdeni nem szabad, és a vízesés mögé menni is tilos, melyet a weboldalon is említenek, hiszen a januári fagyok miatt a sziklák elkezdtek omlani, emiatt a medence baleset- és életveszélyessé vált fürdőzés szempontjából. 

Texas rejtett csodáinak felfedezését továbbra is folytatjuk, melyekről folyamatosan befogok számolni mind itt a blogon, mind pedig a YouTube csatornán videók formájában, hogy fedezzük fel Amerikát együtt, és nektek is sikerüljön egy virtuális utazás keretében eljutni ezekre a gyönyörű helyekre


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.