2015. július 20., hétfő

3 év után újra Magyarországon

Na jó, azért nem teljesen, de ha azt nézzük akkor hivatalosan otthon voltam. Egyébként csak a New York-i Főkonzlátusig juttam. 


"Magyarország"ra való látogatásomnak az oka nem más volt mint az, hogy új Útlevelet kellett készittetnem. Bár a régi még egy teljes évig érvényes, de biztos ami biztos alapon inkább elmentem és kértem egy újat, ezúttal már 10 éveset. Igen, igen, tudom okos én, az előző csak 5 éves volt. 


Namármost, az egész úgy zajlik, hogy a Konzulátus honlapján bizony ott van az ügyfélfogadási idő, ami Hétfő, Szerda és Csütörtök reggel 9.30 és délután 1.30 között van. A honlap szerint csakis időponttal rendelkezve lehet menni a Konzulátusra Vizumot vagy Útlevelet igényelni. Nos, én két héttel ezelőtt meg is kértem az időpontomat.


9.40 körül voltam ott, szépen be is sétáltam és az ablakos néni közölte velem, hogy húzzak sorszámot. Kérdezem én, hogy ugyan miért? Hiszen nekem időpontom van. A néni közölte, hogy az teljesen lényegtelen, akkor is kell sorszámot húzni. Mindezt persze a tipikus jó magyar mentalitással és egy jó kis grimasszal megfűszerezve. Valójában annyira nem idegesitett az egész sorszámosdi, mert csak hárman voltak előttem. Amikor rám került a sor és közöltem az ablakban álló hölggyel, hogy milyen ügyben jöttem, ő tipikus magyar mentalitással megkérdezte, hogy ugyan miért akarok én csináltatni új Útlevelet, hiszen a mostani még kerek egy évig érvényes. Én szépen mosolyogva közöltem vele, hogy nekem szükségem van az újra, ugyanis az utolsó 6 hónapban már nem utazhatok az újjal. Ezt követően kifizettem a 112 dollárt (ennyi a 10 éves útlevél ára), majd a hölgy mondta, hogy foglaljak helyet és várjak amig behivnak.


Amig vártam azon gondolkoztam, hogy én most tényleg Magyarországon érzem magamat és bizony itt tényleg semmi nem változott. Kb. 10 perc várakozás után behivtak, ahol elkészült a fénykép, az ujjlenyomat és az elektronikus aláirás. Itt már egy másik hölgy volt, aki viszont nagyon kedves volt és bizony háromszor csinált rólam fényképet, hogy végre egy normális igazolvány képpel rendelkezzek! Bár valószinünek tartom, hogy nem olvassa a blogomat, de ezúton is köszönöm neki! Az új Útlevelem kb. 3-4 héten belül meg is fog érkezni Magyarországról.

Összességében véve igy, hogy 3 éve nem intéztem semmilyen féle-fajta hivatalos utat Magyarországon csak annyit tudok mondani, hogy "Magyarország, én igy szeretlek".




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.