2016. március 26., szombat

Új élet az Angyalok városában

Elég sikeresnek tudhatom magam mögött az első hetemet a nyugati oldalon. Viszonylag nagyon hamar (2 nap alatt) találtam munkát. Szerettem volna most már a hátam mögött hagyni a gyerekekre való vigyázást. Bár nagyon szeretem őket, de szinte mindig túlságosan közel kerülnek hozzám és utána nagyon nehéz az elválás. Most egy szállodában kaptam a recepción állást, köszönhetően a nyelvtudásnak és a szállodai múltamnak. 


Elég sokat dolgoztam az elmúlt pár nap alatt igy a hétvégére maradt a környék megismerése. Tavaly januárban már jártam itt és mivel csak 2 napom volt, igy (aránylag hipersebességgel) sikerült körbe járnom a nevezetességeket, most inkább próbáltam volna megtalálni A-ból B-be a legrövidebb utakat. Viszont van itt egy barátnőm aki kitalálta (mivel nekem van autóm) élvezzük már egy kicsit a hétvégét és csavarogjunk. 


Los Angeles olyan mint Miami. Sok kis városból tevődik össze és a köztudatban mégis mindenki szinte minden részét Los Angelesnek emlegeti. Én jelenleg Torrance és Playa Vista között ingázom. Hol az egyik barátnőmnél, hol a másiknál alszom, a munka pont fél úton van a két városrész között. Próbálom megtalálni azt a részt, ahol majd szeretnék lakást kivenni. Igen, mert végre úgy érzem, hogy ott vagyok ahol lennem kell. Már tavaly Januárban tudtam, hogy nekem itt van a helyem, de az idő jócskán próbára tett. Torrance inkább kertváros a hegyoldalon, mig Playa Vistat úgy kell elképzelni, mintha Budapesten a Váci utcán lennénk. Ezektől a részektől szerencsére Los Angeles Downtown elég messze van, de a Beach autóval nem több, mint 10 perc.


A fiatalabbik barátnőmmel aki Playa Vistan lakik elmentünk Szombaton Downtownba a Fashion Districtbe sétálni. Ez kb. a Józsefvárosi vagy Nyiregyházi piaccal van egy szinten. Maga Downtown hihetetlenül egy lepukkant része Los Angelesnek. Nem is gondolná az ember, hogy ennyire le van amortizálódva az a rész. Nagyon sok a hajléktalan, a drogos és a prosti, valamint az utak és az épületek is hagynak nem kevés kivetni valót maguk után. Más városok Downtownjához képest ez egy szörnyű nagy csalódás. Ellenben Santa Monica Downtownja gyönyörűen meg van csinálva, leginkább oda mennek a túristák. 

Szerettünk volna felmenni a Hollywood felirathoz, de az okos GPS-em teljesen más irányba vitt el minket, igy a Griffith Park kilátójában kötöttünk ki, ahonnan ugyanolyan szép kilátás nyilik a városra, mintha a Hollywood feliratnál lettünk volna. Nyilván azt a túrát is meg fogom tenni, hiszen ha már itt van az ember, akkor nem hagyhatja ki. A legszörnyűbb dolog viszont az elmúlt egy hétben az, hogy egyszer sem sikerült eddig még lemennem este a partra megnézni a naplementét. Remélem ez napokon belül változni fog, hiszen amikor tavaly volt szerencsém megnézni, azonnal szerelembe estem.

Valahol sajnálom, hogy már nem vagyok az ide vezető úton, hiszen nagyon élveztem és nagyon sokat eszembe jutnak a látott és átélt dolgok. Szomorú egyáltalán nem vagyok sőt, inkább most tervezek még több utazgatást, de most már itt a nyugati oldalon. Rengeteg látnivaló van erre és most már egyre jobban hivogat egy több hetes hátizsákos túra is. Úgy érzem tényleg megtaláltam a helyemet ott, ahol most vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.