2019. szeptember 20., péntek

Vissza a mókuskerékbe

7 év magánvállalkozás után eljött végre az ideje, hogy visszatérjek a normális emberek közé, és valakinek újra az alkalmazottja legyek. 33 éves koromra jött el az az idő mire megvilágosodott, hogy merre és hogyan tovább folytassam az utamat. Megmondom őszintén, hogy igy 7 év "szabadság" után elég nehézkes visszaszállni a mókuskerékbe, de a célok elérése érdekében muszáj volt.

Tavaly ősszel az Upwork oldalon keresztül elkezdtem a szabadúszással foglalkozni, de még annyira új volt nekem a dolog, hogy csapongtam 2-3 hónapig, minden munkát elvállaltam amiből csurrant-cseppent valami kis összeg. Viszont a tisztánlátás, hogy merre is tovább, csak idén Január végén jött egy régi ismerős/"kolléga", szintén szabadúszó szövegiró segitségével. Ő volt az aki elinditott a szövegirás világában. Neki köszönhetem, hogy megtanultam hogyan kell egy igazán jó blogposztot megirni úgy, hogy meg is fizessék érte az embert. Viszont mire rájöttem arra, hogy mi is az a témakör amelyben én szövegiró szeretnék lenni, az hetekbe telt. 

Kb. Február végére körvonalazódott, hogy az állatokról szeretnék irni különböző oldalaknak, állatorvosoknak. Szépen felépitettem egy saját szabadúszó weboldalt amelyen a portfóliómban megtalálható néhány általam irt cikk. Viszont, ez a szabadúszás nem lesz teljes munkaidős állás egyik napról a másikra. Igy 7-8 hónap elteltével is még mindig csak részmunka időben csinálom, amit viszont nem bánok egyelőre. Ugyanis már korábban is megfogalmazódott bennem a dolog, hogy nagyon szeretnék állatokkal foglalkozni, de nem volt lehetőségem elindulni az úton. De egy hónappal ezelőtt végre kinyiltak a kapuk előttem, igy végre eljött az ideje annak, hogy elkezdjek munkát keresni, magyarul vissza bekerekülni a taposómalomba.


Persze a keresés előtt végig kellett gondolnom, hogy hogyan is állitsak össze egy jó önéletrajzot, hiszen nekem olyan még sohasem volt. Annak idején még a Rendőrségen Magyarországon nem volt rá szükségem, és itt kint az elmúlt 7 év alatt sem, mivel takaritásból, személyi assziszenskedésből és babysittingelésből éltem. Igy hát az első pár napomat azzal töltöttem, hogy hogyan is fogalmazzam meg úgy a szakképzettségemet, hogy az kapós legyen a munkaadók körében. Mivel tudtam, hogy állatorvosi rendelőbe vagy állatkereskedésbe szeretnék elhelyezkedni, igy egyértelmű volt ügyfélszolgálati tapasztalat. Szépen leirtam, hogy a rendőrségen miket csináltam, ami megfelelt ügyfélszolgálatnak is, valamint nagyon jól jött az elmúlt 7 hónapnyi állatokról való blogolás, hiszen rengeteg kutatást végeztem a cikkek irásához. Ezeket szépen felsoroltam, formázgattam, több emberrel aki tapasztaltabb átnézettem, majd elkezdődött a munkakeresés.


Általában a cégek saját oldalán a career fül alatt, a LinkedIn, Indeed és ZipRecruiter oldalakon jelentkeztem célirányosan. Nagyon meglepődtem, hogy milyen sok visszajelzést kaptam, sőt sokkal több interjúra behivtak, mint az valaha is elképzeltem. Sajnos állatorvos mellé még a recepcióra sem vettek fel egyelőre, mert oda olyan embereket keresnek, akiknek már legalább 2-3 éves állatorvosi rendelőben lévő tapasztalatuk van. Viszont, a USA egyik vezető állatkereskedése, a Petco behivott interjúra, és 3 nappal később jött is a telefon, hogy már másnap kezdhetek. Annyira örültem, mint majom a farkának, hiszen ez az a munkahely, amely tökéletes ugródeszkának a jövőt illetően. Itt minden féle állat van a hüllőktől kezdve, a kisállatokon keresztül a halakon át egészen a madarakig. Van kutyafodrász, valamint minden hétvégén örökbefogadás és állatorvosi szolgáltatás is.

A szabaszúszó szövegirást továbbra is folytatom, ugyanúgy állat témakörben, viszont a fő célirány most a Petcoból való feljebb jutás 1-2 éven belül. Januárban pedig online kezdek el egy diplomát csinálni ami 2 évig fog tartani, amellyel állatorvos melleti nővér képesitést fogok szerezni. A 200 órás gyakorlatomat az állatorvos mellett a Petco állatorvosánál pedig meg is tudom csinálni, igy nem kell külön még egy állatorvosi rendelőt keresnem.

Rengeteg embertől hallom azt, hogy mennyire nehéz munkát kapni, valamint, hogy nincs munka. Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egy célirányosan , a munkának megfelelő fontos szavakkal megirt önéletrajz csodákra képes. Nekem kevesebb, mint 3 hétbe telt, hogy a Petcoba felvegyenek. 3 hétig jelentkeztem folyamatosan állásokra megállás nélkül, és 10-ből 8 helyre be is hivtak interjúra, amelyen én magam is meglepődtem. És igy, 7 év távlatában visszanézve azt, hogy honnan indultam és most hol és merre tartok, jó érzéssel tölt el. Soha nem szabad feladni az álmainkat, mégha azok nem is azonnal válnak valóra és kőkeményen meg kell érte küzdenünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.