2021. július 23., péntek

4 Hónapja Texasban

    Pár nap híján 4 hónap telt el azóta, hogy a férjemmel és a kutyánkkal Kaliforniából Texasba költöztünk. Én már éltem 8 évvel ezelőtt (jesszus, még leírni is hihetetlen) itt, amiről irtam is néhány évvel ezelőtt a blogon. Azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, eltelt sok-sok év, és az évek alatt az életem is teljesen megváltozott. 

    Még 2020 Januárjában eldöntöttünk a férjemmel, hogy elköltözünk Kaliforniából (én 5 év, ő pedig közel 12 év után), ugyanis olyan borzalmasan magasak lettek az államban az adók és a kiadások, hogy a középosztály beli réteg tényleg csak hónapról hónapra él. El is mentünk Arizonába szétnézni, de gondolom senkinek nem kell ecsetelni, hogy mi történt, így hát a költözésünk is meghíúsult. 1 évvel később, idén Januárban már egyáltalán nem bántuk, hogy Arizonába nem sikerült költöznünk, hiszen ott is szépen elkezdtek felmenni az árak, így Texasra esett a választásunk. Mivel 100%-osan biztosra tudtuk, hogy költözünk, és az idén januárban történt texasi kirándulásunk után nem is volt kérdés, hogy március végén költözünk.


Egy ismerősünk segítségével nagyon barátságos áron sikerült egy költöztető cégtől teherautót és utánfutót bérelnünk, hogy mindent át tudjunk hozni Kaliforniából Texasba. Nagyon sokan megkérdezték tőlünk, hogy miért nem adjuk el az összes bútorunkat és Texasban majd veszünk újat, de mi úgy voltunk vele, hogy nem azért vettük meg őket, hogy el is adjuk, valamint annyit nem kaptunk volna értük, hogy anyagilag ne legyen veszteség ha utána új bútorokat veszünk. Így, hogy mindent áthoztunk, fizettünk a fuvarosnak, valamint a tankolással együtt is olcsóbban jöttünk ki, mintha tényleg mindenből újat veszünk itt.


Úgy jöttünk ide március végén, hogy én azt gondoltam, majd folytatom tovább a Shiptet, de az élet mást szánt nekem. Kb. 2-3 napja lehettünk itt, amikor beléptem a helyi álláskereső Facebook csoportba. Meglepetésemre, rettentően sok álláshirdetés jött velem szembe. Gyorsan szét is küldtem az önéletrajzomat 6 helyre. Az ezt követő pár nap pedig olyan volt, amit a Kalifornában eltöltött 5 év alatt sose tapasztaltam. A 6 helyből 5 1-2 napon belül megkeresett, hogy szeretnének behívni interjúra. Ebből az 5 helyből 2 bank volt, és 1 call center cég. Mivel én szerettem volna mindenképp itthonról dolgozni, így az 5 ajánlatot leszűkítettem 3 interjúra, majd végül a call centerhez kerültem be, ahol chatelnem kell és Marketing Support Agent poziciót kaptam. És ez mind összesen 1 hét leforgása alatt. A férjemmel nem akartuk elhinni, hogy itt Texasban valóban mennyire hamar lehet állást találni, Kaliforniában pedig csak az olyan helyek álltak velem szóba, mint a Petco.


Texasban nagyon sok lehetőség van, és az emberek többsége teljesen félreismeri ezt az államot. A férjemet egy hatalmas kultúrsokk érte már Januárban, amikor először voltunk itt. Nem akarta elhinni, hogy itt mennyire kedves és segítőkész mindenki. Mi ezt Kaliforniában sose tapasztaltuk. Nem tagadom, vannak segítőkész, rendes emberek ott is, de a nagytöbbségre nem ez a jellemző. Itt Texasban ellenben mindenki segít teljesen önzetlenül, és nagyon kedves.


És még mielőtt mindenki azt mondaná, hogy "dehát nincs is semmi Texasban csak tehénszarszag, meg rodeók, meg Jockey Ewing", akkor nagyon téved. Ugyanis Texasban sokkal több rejtett csoda és szépség van, mint azt bárki aki még nem járt erre, gondolná. Pont ezért is ébresztettem fel a YouTube csatornámat, ahol szeretném bemutatni mindenkinek Texas azon kincseit és szépségeit, amelyeket talán eddig még nem ismertek az emberek. A csatornámra erre a linkre kattintva lehet eljutni, vagy pedig a YouTube keresőbe a Modern Wander szavakat beírva is meg lehet találni. 


Nagyon megszerettük mind a ketten az elmúlt 4 hónapban ezt az államot, és jópár évig most biztosan nem készülünk elköltözni innen. Hiszen nem csak, hogy egy nagyon is élhető államról beszélünk, de az emberség, a kedvesség, a segitőkészség amivel itt találkoztunk az elmúlt hónapok alatt nagyon megragadott minket. Igaz itt hegyek nincsenek, de minden más kárpótol bennünket amit ettől az államtól kapunk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.