2015. április 28., kedd

"Guliver" utazásainak kezdete

Mindig is bennem volt a "menni, menni, menni" érzése. Már egészen kicsi koromtól kezdve imádtam, ha beültünk a kocsiba és mentünk. Imádtam osztálykirándulásokra járni, új helyeket, városokat megnézni. Aztán mikor elkezdtem dolgozni, bár a bugi a lábamban benne volt, mégis időhiányában sajnos nem tudtam menni semerre.

2011 Szeptemberében kimentem nyaralni Egyiptomba egy sok csillagos all inclusive szállodába. Bár tudtam, hogy nem ez az amit én látni akarok, de belénk szajkózták, hogy bizony utazni csak pénzből lehet. Visszafelé a repülő úton már tudtam, hogy valami nagyon megváltozott. Hónapokig depressziós voltam. Tudtam, hogy én el akarok menni Magyarországról. Tudtam, hogy én látni akarok mindent élőben nem pedig csak a Google fényképeken.

Meghozni a döntést, hogy leszereljek a Rendőrségről és az Egyesült Államokba költözni életem egyik legnehezebb döntése volt, de ugyanezzel együtt a legjobb. Egy hatalmas megkönnyebbülést éreztem amikor a gép leszállt 2012 júliusában Miamiban. Tudtam, hogy minden most fog elkezdődni.



Nem voltak nagy terveim, de volt egy bakancslistám amire azt kell, hogy mondjam sikerült minden pontját az elmúlt 3 év alatt kipipálnom és ez mind köszönhető annak az elszántságnak és hitnek ami bennem van. A lényeg az egészben, hogy semmi nem megy, hogy ha erőltetjük vagy éppen siettetni akarjuk.



Sokan megkérdezik tőlem, hogy boldog vagyok-e egy ilyen életben nem törődve a jövőmmel?! A válaszom igen. Nagyon boldog vagyok és még annál is jobban szeretem az életemet és mindazt amit ettől az élettől kapok minden jó és rossz dolgával együtt.

5 megjegyzés:

  1. Szerintem meg pont igy torodsz a jovoddel, hogy elvezed a jelent, hogy megvalositod a bakancslistad es 90 evesen nem ugy fogsz visszanezni, hogy kellett volna, hanem elmosolyodsz, mi mindent lattal es csinaltal es nem banod meg. Az a mosoly tobbet er, mint a lakasvasarlas es a nyugdij. Szerintem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól látod a dolgot! Kár, hogy sajnos kevesen vagyunk akik ezen az irányvonalon látjuk a jövőt...

      Törlés
  2. Szia! Nekem is van egy kitelepülési vágyam, de nem igazán tudom, hogyan is kezdjek neki. Utánanézegettem a vízumoknak, és munkahely nélkül csak turista vízumot kaphatok, és igazából azt se tudom, ha útközben találnék kint munkát, hogy és mit kell intézni, hogy legálisan (!) dolgozhassak?! Ha van bármi tanácsod, örömmel venném :) Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ez nagyban függ attól, hogy mely országba szeretnél menni, Csak utazgatni szeretnél, vagy esetleg teljesen új életet kezdeni? Az európai országokba nincs szükséged semmilyen vizumra.

      Törlés
    2. Szia! Az Államokba, természetesen (ezért is csüngök a blogodon), kiköltözni, élni, dolgozni. :)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.