2015. április 30., csütörtök

Igy utazz olcsón az Egyesült Államokban

Mostanában nagyon rákaptam, hogy kimozduljak New York Cityből. Bevallom őszintén, hogy vidéki gyerekként nekem ez a város túl zsúfolt és nagyon zajos. Találnom kellett egy megoldást, hogy milyen módon tudok minél messzebb, de annál olcsóbban elutazni.


Azzal azért legyünk tisztában ha az USÁ-ba jövünk, hogy itt óriási távolságok vannak. Sokszor kérdezik otthonról üzenetben tőlem is, hogy ezt hogyan kell elképzelni, mert fogalmuk sincs. Amerikában minden sokkal nagyobb, mint Magyarországon. A távolságoktól kezdve, a bevásárláson keresztül egészen a lakóépületekig. Ilyenkor jön a kérdés, hogy na de hogy ha minden olyan messze van, akkor a benzin is sokba kerül és esetleg még kocsi sincsen, akkor mégis hogyan utazzunk? Erre az amerikaiak is rájöttek, és létrehoztak nagyon sok busztársaságot ami elvisz A-ból B-be megálló nélkül, viszonylag elég olcsón.

Először is az úticélt kell kiválasztanunk, hogy valójában hova és is szeretnénk menni, aztán mivel gugli a barátunk, szépen megkérdezzük tőle, hogy hogyan tudnák A-ból B-be a legolcsóbban eljutni. Nekem erre a Megabus társaságot dobta ki. A Megabusznál nagyon sokszor ki lehet fogni olyan akciókat amikor a buszjegy összesen $1-ba kerül plusz jön rá a $1.55 foglalási dij. Én összesen $12 fizettem oda-vissza a Washington-i utam során. Azért került ennyibe, mert a Megabuson van egy olyan opció, hogy plusz $7-ért lefoglaljuk az emeleten a legelső ülést és akkor bizony élvezhetjük a panorámát az egész út során.


Ugyanigy a Megabust használva mentem el Bostonba, valamint tervezem a közeljövőben meglátogatni Philadelphiat is. De a Megabuson kivül még rengeteg busztársaság közül lehet válogatni, amelyek ugyanigy potom összegért juttatják el az embereket kirándulásuk pontjához. Vannak társaságok mint például a TakeTours még programokat is szervez, valamint a foglalási dij tartalmazza a szállás költségeit is. Mind a Megabus mind pedig a TakeTours megtalálható Európában is. Persze ezen a két társaságon kivül még nagyon sok közül választhatunk elég kezdvezményes árakon. Ilyenek például a Boltbus, a Peter Pan Bus, valamint a Lucky Star.


Ha több napos útra szeretnénk menni és azt busszal akarjuk megtenni, akkor arra ott van a Greyhound busztársaság. Az áraik egészen elfogadhatóak, az ülések nagyon kényelmesek, ingyen wifi, wc valamint konnektor megtalálható a buszon. Ezen kivül körülbelül másfél-2 óránként megáll 1-1 benzinkútnál 10-30 perces pihenőkre. Amikor átszállás van, olyankor akár 1-1,5 óra pihenőidő is szokott lenni az adott városban. Én példálul Greyhound busszal jöttem fel Texasból New Yorkba, valamint ezzel fogok átmenni New Yorkból Californiaba is. Az út 2 napig tartott, de bátran merem ajánlani a társaságot.

Azért merem ajánlani az ilyen buszos kirándulásokat, mert magamból kiindulva szerintem sokkal jobb egy saját magunk megszervezett út, mint egy előre lefixált program. Nem kell igazodni senkihez, nincs időhöz kötve egy-egy hely megnézésve, az ember ott és akkor áll meg enni vagy csak pihenni amikor akar. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg pénzt tudunk ezzel megspórolni. Szóval hajrá, hajrá!




2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.