2015. augusztus 1., szombat

Amikor Hollywood New Yorkba költözik

Szerintem a Világon olyan ember nincs, akinek ne lenne legalább 1 olyan kedvenc filmje, vagy TV sorozata, amely ne játszódott volna New York Cityben. Nekem több ilyen is van, ezért is örülök, hogy itt lehetek és nap, mint nap csodálhatom ezeket a helyszineket. Ha valaki hosszabb időt tölt el New Yorkban, a leghiresebbeket érdemes felkeresni.


Az egyik ilyen örökérvényű és megunhatatlan, a Jóbarátok cimű TV sorozat. Bár a jeleneteket nem New Yorkban vették fel, azért a sorozatban hébe-hóba egy-egy ismerős helyszin mindig felbukkan. Ez az épület pl. Manhattan Village negyedében található a Bedford és Grove Street sarkán. Az épület aljában a The little owl nevezetű étterem található. Ezt az épületet "használták fel" a srácok lakhelyélül.


Nálam szintén nagy kedvencek közé tartozik a Szex és New York cimű sorozat. A Jóbarátok mellett ezt is tudnám 24/7-ben nézni megállás nélkül. Carry Bradshaw lakása a film szerint az Upper East Side-on található, pedig valójában az eredeti épület a Perry Street-en található. Még mindig túristák tömege látogatja az épületet és készit fotókat. Az ajtóba felmenni sajnos nem lehet, le van zárva egy lánccal.


És persze ha New York, akkor természetesen Reszkessetek betörők. A Plaza Hotel a 5th AVE-n a Central Park Upper East Side oldali bejáratánál található. Az épület Lobbyjába be lehet menni, fényképeket késziten, valamint több üzlet és étterem is található.



Persze a sor végtelen hosszú, hiszen kismillió filmet forgattak itt, nekem pedig szerencsém volt nagyon sok helyszinre eljutnom a szabadidőmben. Ha a Facebook oldalamra kattintotok, több fényképpel is találkozhattok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.