2015. május 4., hétfő

5 érv az élet újra kezdése mellett

Mindenkinek vannak olyan szakaszok az életében amikor úgy érzi, hogy elég volt én ezt nem akarom tovább csinálni, tiszta lappal kezdek mindent. Nem könnyű egy ilyen döntést meghozni, magunk mögött hagyni mindent és neki vágni az ismeretlennek. Sokan pontosan ettől az ismeretlentől félnek, és inkább élik tovább a már jól megszokott, mókuskerék életüket. Én most mégis 5 érvet szeretnék felsorolni az új élet kezdése mellett.


1.) Amikor egyedül kezdünk új életet, vagy éppen egyedül utazunk a nagy világban sokkal magabiztosabbak és bátrabbak leszünk igen rövid időn belül. Olyan dolgokat fogunk egyedül, minden segitség nélkül megcsinálni, amikről korábban nem is gondoltuk volna, hogy képesek vagyunk rá.


2.) Ha kitörünk a magyar közegből és bevállaljuk, hogy más anyanyelvű emberek közé költözünk és vállalunk munkát, akkor bizony nagyon hamar sikerül társalgási szinten elsajátitani az adott nyelvet, mivel rá vagyunk kényszerülve, hogy megértessük magunkat és megértsük a másikat. Mindezt ingyen és bérmentve.


3.) Ha esetleg olyan helyen próbálkozunk ami esetleg az óceán part mellett van, akkor minden nap munka után, vagy akár a szabadnapjainkon az szabadidőnket a napon sütkérezve, a vizben úszkálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egész évben nyaralnánk.


4.) Utazásaink, költözéseink során eljuthatunk olyan helyekre szinte potom összegből, amelyekért mások egy vagyont költenek, hogy megnézhessék. Lehetnek ezek emlékművek, filmekben szereplő helyszinek, vagy akár természeti csodák.


5.) Végezetül, de nem utolsó sorban megismerkedhetünk rengeteg új emberel, kapcsolatokra tehetünk szert, bővithetjük a látókörünket, megtalálhatjuk önmagunkat és mindazt, amiről korábban el sem tudtuk volna képzelni, hogy létezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.