2015. május 10., vasárnap

Hasznos tippek, nem csak utazóknak

Mindig mindenki azt hiszi, hogy az utazáshoz sok pénz kell. Az emberek hajlamosak elhinni azt, amit a média közöl feléjük. Elhisszük, hogy nyaralni csak sok csillagos szállodában lehet, all inclusive körülmények között, előre megszervezett programokkal. A 2011-es egyiptomi nyaralásomra igy mentem én is, elég sok pénzt el is költöttem. Az elmúlt 3 év döbbentett rá, hogy mennyire is kényelmes az életünk, de amint kilépünk ebből a kényelemből rájövünk, hogy mennyi szép helyre juthatunk el fillérekből.


Az internet telis tele van rengeteg utazó bloggal és hasznos tanáccsal. Több helyen is leirták már számtalanszor a következő tippeket, ötleteket de én úgy gondolom, hogy a hasznos információk mindig jól jönnek. Én személy szerint nagyon szeretem a Lonely Planet könyveket. Szerintem az egyik legjobb utikönyv, tele nagyon sok hasznos információval arról, hogy hol találunk nagyon olcsón szállást, vagy akár éttermet. A kiadónak minden földrészre és külön országokra lebontva is vannak utikönyvei. Nekem a The Big Trip cimű könyv van meg, ami inkább útmutatást ad, hogy hogyan is induljunk el, merre és milyen módon tudunk még több pénzt megspórolni.


Ha valaki az Egyesült Államokban tervez bármilyen utazást javaslom, hogy a Groupon nevű applikációt töltse le a telefonjára és regisztráljon fel rá. Nagyon sok kedvezményt lehet kifogni legyen szó a szórakozásról, relaxációról vagy akár műszaki cikkekről. Gyanitom, hogy más országogban is van hasonló applikáció amivel szintén lehet ilyen kedvezményekhez jutni.


Általában az ember ha hosszabb utat tervez, mindig próbálja a legolcsóbb repülőjegyeket kifogni. Én az alábbi linkeken szoktam keresgélni:
- www.kayak.com
- www.cheapoair.com
- www.skyscanner.com
- www.bookit.com
Persze számtalan repülőjegy portál van még, én ha repülök valahová, ezeken szoktam keresgélni, mert mindig találok pénztárca barát jegyet és lehet sokat variálgatni az időpontokkal.

A következő bejegyzésem pedig majd arról fogok irni, hogy hogyan is spóroljunk meg nagyobb összeget rövid idő alatt. Remélem sikerült hasznos és tartalmas információkkal szolgálnom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.