2015. május 28., csütörtök

New York, New York...

New York City a város, amely soha nem alszik. A város, ahol egyáltalán nem érezzük magunkat kivülállónak. A város, ahol egy percet nem tudunk unatkozni. A város, ahol egy pillanatra sem tudunk elbújni, hogy egy kicsit egyedül legyünk. A város, ahol ha egy rahedli pénzünk van, azt csinálunk amit csak akarunk.


A legfontosabb amit New Yorkról tudni kell, hogy RENGETEG ember van! Igen, nagy betűvel irom, mert szó szerint meg lehet fulladni a városban, annyi ember van itt. Amikor elmentem Bostonba, Washingtonba vagy Philadelphiaba és csináltam a városban járva a képeket, majd azokat az ismerőseimnek elküldtem akik szintén itt élnek, azonnal jött a válasz sms a következő kérdéssel, hogy "hol vannak az emberek?". Itt akkora tömeg van folyamatosan az utcákon, hogy szó szerint sokszor utat kell magadnak vágnod, és átgázolva másokon tudsz eljutni A-ból B-be. A metrókon utazva bizony nagyon sokszor nem, hogy ülőhelyet nem találunk magunknak, de még állót is nehezen, ha Manhattanben vagyunk. Amikor elmegyek más városokba, bizony én is meg szoktam lepődni amikor látom a különbséget, hogy valóban mennyire sok ember van összezsúfolódva New Yorkban.


A városnak folyamatosan van egy alapmoraja. Nem viccelek, tényleg állandóan zaj van 7/24-ben az év 365 napján. Az ember mindig úgy érzi magát, mintha feltekerték volna a hangerőt és soha véget nem érő zajt hallana. Éjjel-nappal valahol valamilyen épitkezés, javitás, útépités van. Egy megmagyarázhatatlan morajlást lehet hallani még éjjelenként is, amit szerintem a 24 órában folyamatosan közlekedő metrók, az épitkezések és az autók zajának egyvelege tesz ki. A városban szinte minden utcasarkon lehet találni éjjel-nappal nyitva tartó kisboltokat, igy hát ha az éjszaka közepén neked kedved támad egy csokit enni, de épp nincs otthon, akkor elég csak kiszaladni. Itt a clubok és kocsmák is minden nap hajnali 4 óráig nyitva tartanak, tehát ha úgy akarod és a pénztárcád is engedi, a hét minden napján elmehetsz szórakozni.


New Yorkban tényleg az lehetsz, aki akarsz. Itt aztán senki nem fog téged megbámulni, ha éppen pizsamában mész el a sarki boltba bevásárolni, vagy a miniszoknyoknyához sportcipőt húzol és magadra dobsz mellé egy szőrmekabátot. Kiállhatsz tüntetni teljesen egymagad bármiért amiért csak szeretnél, a kutya nem fog ezért téged kiröhögni. Néhány túrista maximum készit rólad fényképeket, de ezzel az egész le is van tudva.

New York City az a hely, ahol az álmaid valósággá, vagy akár rémálommá is válhatnak és, hogy melyik fog bekövetkezni, az már valóban csak rajtad múlik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.